Asiantuntijoiden, tutkijoiden ja teollisuuden sisäpiiriläisten mukaan useat Etelä-Korean perinteiset rahoitusyritykset seuraavat Nonghyupia (NH Bank) salaustekniikkateollisuudessa – joiden mielestä sääntelijät voivat tarjota pankeille turvallisen pääsyn salaustekniikkaan.

Kuten aiemmin tällä viikolla ilmoitettiin, NH on ilmoittanut aloittavansa salaustekniset säilytyspalvelut teollisille sijoittajille ja työskentelee parhaillaan virtuaalisten omaisuuden palveluntarjoajien (VASP) kanssa mahdollisista liiketoimintamahdollisuuksista. Pankki ilmoitti myös, että se aikoo tarjota arvopapereiden säilytystilaa sekä digitaalisia fiat-säilytyspalveluita – mikäli Korean keskuspankki jatkaa digitaalisen voiton käyttöönottoa.

Mutta EBN: n raportin mukaan useampi pankki seuraa todennäköisesti seuraavia kuukausia.

NH-kilpailija Kookmin (KB Bank) on rekisteröinyt KBDAC-nimisen tuotemerkin ja tavaramerkin Korean teollis- ja tekijänoikeusvirastoon . EBN: n mukaan Bitcoin Code valmistautuu tulevaisuudessa muuttamaan salakirjoitusmarkkinoille.

KB-tavaramerkkisovelluksessa todetaan, että liiketoiminta tulee käsittelemään salausyksiköiden kauppaa ja tietojen toimittamista sekä hallintaa ja konsultointia.

Asiantuntijat sanovat, että edessä on vielä lisää.

Tiedotusvälineiden mukaan salauspörssit ovat „huolestuneita“ siitä, että ne syrjäytetään markkinoilta „kun [perinteinen] finanssisektori tulee [salaus] markkinoille“.

EBN mainitsee nimeämättömän salauksenvaihtovirkamiehen ilmoituksen,

„Pörssit ovat kamppailleet yrittäessään noudattaa valtion rajoittavia määräyksiä. Mutta nyt suuret pankit ovat alkaneet osallistua salaustekniikkaan, ne todennäköisesti päätyvät paljon helpompaan [sääntelyyn].“

Toiset ilmaisivat optimismia

EBN lainaa Park Soo-yongia, blockchain-asiantuntijaa ja tietotekniikan professoria Sogangin yliopistossa sanoneen,

”On luonnollista, että finanssisektori alkaa nyt siirtyä kryptopalveluihin. Se osoittaa, kuinka pitkälle salausala on tullut. Tämä muutos auttaa laajentamaan markkinoiden kokoa. ”