Bitcoin Cash -verkko on vihdoin hajonnut, ja verkon käyttäjät käyvät nyt läpi epävakaan haarukan jälkeisen ajan.

  • Bitcoin Cash laski 10% tunnissa kiistanalaisen kovan haarukan jälkeen.
  • Kaivostyöläisten tuen mukaan haarukan käypä arvo on 155 dollaria ja 95 dollaria, mutta monet pörssit kieltäytyvät tukemasta pieniketjua.
  • Elinkeinonharjoittajat voivat odottaa äärimmäistä vaihtelua sekä BCHN- että BCHABC-hinnoissa, kunnes molemmat ketjut saavuttavat vakauden.

Bitcoin Cash -haarukka kahteen erilliseen ketjuun – BCHN ja BCHABC – on valmis, ja kaivostyöläisten tuki on jaettu 60% ja 37% kahden kilpailevan osapuolen kesken. Toisin kuin tavallisessa äänestyksessä, enemmistö ei tapa vähemmistöketjua.

Sen sijaan ketjun kaksi versiota ovat edelleen olemassa niin kauan kuin kaivostyöläiset ja käyttäjät tekevät kauppaa verkossa.

Bitcoin Cash -ketju vuotanut

Lohkonumerosta 661648 on kaksi Bitcoin Cashin lohkoketjua – BCHN ja BCHABC. BCH: n lohkoajat kasvoivat kaukana normaalin kymmenen minuutin tuotantosyklin tapahtuman jälkeen.

Äkillinen 40 prosentin hashraatin pudotus hallitsevaan ketjuun ja kaivostyöläisten verkkojen päivittämiseen tarvittava aika näki vain neljä uutta lohkoa pääketjussa ensimmäisten 90 minuutin aikana haarukan jälkeen.

Ensimmäinen ja suurin osa tämän päivän päivityksestä on aserti3-2d DAA, joka muuttaa BCH: n kaivosvaikeuksien säätöä. Uuden säätömekanismin tavoitteena on tasoittaa BCH: n kaivosvaikeuksien värähtelyjä asteittaiseksi muutokseksi.

Kaivostoiminnan vaikeus on suoraan verrannollinen verkon hashrateen. Vaikeuden kasvu tai väheneminen auttaa pitämään lohkon vahvistusajan kymmenessä minuutissa. Tällä hetkellä BCHN: n kaivosvaikeuksien on tarkoitus pudota BCHABC-kaivostyöläisten poistumisen yhteydessä.

Salausohjelman ongelma

Vaikka BCHN nauttii huippupörssien, kuten Kraken ja Coinbase, tuesta, sen vakaus pysyy ongelmana, kun kaivostyöläiset vaihtelevat molempien ketjujen välillä. Monet pörssit, kuten Binance, tukevat myös enemmistöketjua, mahdollisuuden vaatia vähemmistöketjun merkkejä 15. marraskuuta ja sen jälkeen.

Kova haarukka tai ketjunjako on samanlainen kuin sijoittajan osakkeiden liikkeeseenlasku. Osakeannissa osakkeenomistajille annetaan ilmaiseksi omistamiensa osakkeiden suhteessa uusia osakkeita. Nimellisarvo eli käypä arvo putoaa suhteessa laimennettuihin uusiin osakkeisiin.

Bitcoin Cashin tapaus on 1: 1-kysymys, jossa 100 BCH ansaitsisi 100 BCHN ja 100 BCHABC. Jos se olisi osake, nimellisarvo BCH olisi laskenut puoleen arvosta ennen ketjun jakautumista, joka oli 255 dollaria.

Lisäksi, jos hinta lasketaan kaivostyöntekijöiden tuen prosenttiosuuden perusteella kiistanalaiselle „kaivosverolle“ ja sitä vastaan, BCHN: n ja BCHAB: n havaitun arvon tulisi olla noin 155 dollaria ja 95 dollaria.

Volatiliteetti ja manipuloinnin pelko

Rahakkeiden markkina-arvo riippuu kuitenkin enemmän keinottelusta kuin käyvästä arvosta. Koska BCHABC: ssä ei ole likviditeettiä, koska salauspörssi on rajoitetusti listattu, sen hinta pysyy varmasti epävakaana seuraavien viikkojen ajan.

Esimerkiksi Bitcoin Cashin ja Bitcoin SV: n kovahaarukan jälkeen marraskuussa 2019 BSV: llä oli huomattavaa volatiliteettia, koska se oli pieni ketju. Silti Bitcoin Cash laski yli 80% tapahtumaa seuraavana kuukautena huolimatta siitä, että se tuli hallitsevana ketjuna.

Kaivostyöntekijöiden tuki hashrate, vaikeus ja tapahtumamäärä kilpailevissa ketjuissa ovat ensisijaisia ketjun indikaattoreita. Epävarmuus vallitsee kuitenkin todennäköisesti myös tällä rintamalla. Markkinat näkivät tämän volatiliteetin, kun BCH laski 10% haarukkaa seuraavassa tunnissa. Tällä hetkellä se vaihtaa omistajaa hintaan 242 dollaria.